TextielMuseum Tilburg

TextielLab Sample Studio Digitaal


Het TextielLab ontwikkeld al bijna 2 decennia, samen met kunstenaars, designers en studenten, innovatief textiel. Denk hierbij aan textiele kunstwerken, wandbespanningen, fashion, meubelstoffen en wandkleden. Vele bekende namen hebben al in het Lab gewerkt: Viktor & Rolf, Jan Taminiau, Peter Struycken, Studio Job, OMA en vele anderen. Het textiel is over de hele wereld in gebruik.

Veel samples van dit werk zijn verzameld, of delen ervan worden gebruikt als voorbeelden voor nieuwe experimenten. In het Textielmuseum is een vaste plek waar de grootste samples permanent getoond worden. In de R&D afdeling hebben de kleinere samples een plek gevonden. Bekijk hier het resultaat.

Voor het ideaal ontsluiten van deze samples en informatie erover is ook een website ontwikkeld. Van de samples zijn alle specificaties genoteerd en foto’s gemaakt. Naast de praktische specs, zijn ook beschrijvingen gemaakt van het project, het proces en van de maker van de sample. Het geheel is door middel van een Umbraco CMS in een heldere en makkelijk te gebruiken website gegoten. Het CMS zelf is ook heel simpel van opzet, zodat de medewerkers van het museum zelf makkelijk nieuwe samples kunnen toevoegen. Bezoek hier de website.

AdobeStock_58639571a.jpg

Homepage Sample Studio

Homepage Sample Studio

Categoriepage Sample Studio

Categoriepage Sample Studio


Productpage

Een uitgebreid verhaal over het project, startend met grote foto’s die het textiel tot in detail laten zien. Om goed als inspiratie te dienen voor toekomstige projecten is elk product uitvoerig beschreven. Alle specificaties worden vermeld, het project, het proces en de maker wordt beschreven in woord en beeld. Het archief moet fijn zijn om doorheen te browsen, bij elk project worden vergelijkbare projecten getoond. Om het bereik van het werk te zien, wordt ook vermeld waar het nu te zien is en in welke media erover geschreven is.


productpage01_samplestudio.jpg
productpage02_samplestudio.jpg
productpage03_samplestudio.jpg

Een beeld verteld meer dan 1000 woorden

Het beeld komt in de Sample Studio op de eerste plaats. De gebruikers van de website zijn allen creatieve makers, bij de producten die getoond worden gaat het om het beeld. Het overzicht is opgebouwd uit een masonry grid, waarbij de grootte van de thumb al iets verteld over de omvang van het fysieke staal, deze zijn er in small, medium en large. De foto’s van de producten zijn tot op de draad ingezoomd, het maak proces is ook in beeld.


Functionaliteiten

Middels interne search en filters zijn de producten makkelijk te vinden. Een andere leuke functie is het vergrootglas, hiermee kan nog verder worden ingezoomd op de vezels van de draden. De website is responsive ontworpen en gebouwd, geschikt voor tablet en mobile.

UI-samplestudio.jpg
vergrootglas_samplestudio.jpg

Samples

Een selectie van de samples, gewoon omdat ze mooi zijn.